Eten en drinken

Meesterlijk op culinair gebied

Voor iedere eter een passend bord

Hoe klein de gemeente ook is, op culinair gebied blinkt Heeze-Leende uit. Bourgondische gastvrijheid en Brabantse gezelligheid staan hoog in het vaandel. In deze streek wordt veel aandacht besteed aan het samen lekker uitgebreid eten en drinken. De diversiteit aan restaurants is indrukwekkend. Van brasserie tot theehuis, van eenvoudige lunchroom tot twee-sterrenrestaurant, voor elke smaak en voor ieders budget is een passende locatie te vinden. Veel restaurants en cafés hebben een fantastische ligging.

De geschiedenis is tastbaar

Vrijwel elk etablissement heeft een lange geschiedenis. Een pand met een interessant verhaal is bijvoorbeeld rijksmonument ’t Brouwershuis in Leende. In 1815 gebouwd en in gebruik genomen als bierbrouwerij. De laatste 50 jaar deed het dienst als hotel en café. Tegenwoordig is het volledig gerestaureerde pand een woon/werklocatie voor mensen met een beperking en zijn er diverse functies ondergebracht zoals een day-kaffee en een B&B. Bovenaan de lijst van culinair genot staat Tribeca. Dit restaurant werd direct vanaf de opening (2017) in de Michelin-gids bekroond met twee sterren. De meesterlijke gerechten worden geprezen om hun verfijnde en fantastische smaakbeleving.